Soja Brood met lijnzaad (Atkins, gluten- & gistvrij)

Sojabrood

soja brood met lijnzaad

Gist- & glutenvrij. Koolhydraatarm

10 eieren;
125 gr. sojameel
50 gr. lijnzaad
30 gr. proteïne
80 ml. water
10 gr. zout
15 gr. bakpoeder
2 maatschepjes Johannesbroodpitmeel**
Voor hen die Atkins doen ook:
2 maatschepjes Colon rein***
Het sojameel en de gemalen lijnzaad (deze kunt u ook zelf in de foodprocessor malen), de eieren (eerst één voor één breken in een schaaltje, want bij één bedorven ei kunt u de direct alles weggooien), en de overige ingrediënten in het blik van de machine. ca. 15 minuten kneden.
Nu overdoen in ingevet cakeblik. Niet bakken in de broodmachine. Hiervan is het blik te compact en gaart de binnenkant van het brood niet, wat instortingsgevaar geeft.
Het bakblik in een op 170 graden (hetelucht 155) voorverwarmde oven zetten en ca. 75 minuten bakken.;
Per 100 gr. ca. 3,1 Kh.;
*Wij gebruiken Protifar Plus, verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en Etos. Let op de PLUS.
** Nutriton, Kruidvat bij de babyvoeding.;
*** Kruidvat, Darmreiniger naturel