Focaccia

Broodrecept voor Focaccia

focaccia brood

De kruiden & kaas zijn optioneel... maar wel erg lekker! Ideaal bij Italiaanse pasta maaltijden & - salades!

580 gr. witte bloem

345 ml. water

1 1/2 tl. zout

3 el. olijfolie

3 el. suiker

2 el. magere melkpoeder

1 ei, licht geklopt

6 gr. droge gist

Nadat de broodbakmachine zijn werk gedaan heeft op de stand voor deeg, leg het deeg op een bakplaat, maak het een beetje een vierkant geheel. Borstel er wat olijfolie over.

Optioneel: Strooi over het deeg wat knoflook- & uienpoeder, gedroogde peterselie, - basilicum, - rozemarijn en wat geraspte parmezaanse kaas, alsmede een klein beetje zout.

Laat nog een uurtje onder een geurvrije theedoek rijzen.

Daarna ca. 22 minuten afbakken in een oven van 190 ºC (hete lucht 170 ºC) Eet smakelijk!